Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat houdt de laatste verzorging in?

De laatste verzorging bestaat uit waar nodig wassen en het kleden van de overledene. Daarna kan hij of zij in een bed of in een kist opgebaard worden. Om de conditie van het lichaam goed te houden, wordt hierbij doorgaans een koeling gebruikt. Dagelijks controleren wij de conditie van degene die is overleden.

Sinds 2010 is ‘lichte balseming” in Nederland toegestaan, ook wel thanatopraxie genoemd. Hierbij wordt het bloed vervangen door een licht conserverende vloeistof. Dit gebeurt via een kleine incisie in de slagader. Deze ca. 2 uur durende behandeling kan eventueel thuis plaatsvinden. Na balseming is geen koeling meer nodig.

Waarom ben jij dit werk gaan doen?

Na mijn rechtenstudie heb ik gewerkt in diverse marketingfuncties in consumentenproducten en als executive search consultant. Meer en meer ontdekte ik dat ik producten veel minder interessant vind dan mensen. Hetgeen mensen drijft en beweegt, boeit me.
Heel graag sta ik u terzijde bij de voorbereiding en organisatie van een mooi afscheid dat recht doet aan het leven dat de overledene geleid heeft.

Wat als ik elders verzekerd ben?

Ook in dat geval kunnen wij uw uitvaart begeleiden. Wij kunnen, indien u dat wenst, de uitkering bij uw verzekeraar aanvragen en het uitgekeerde bedrag in mindering brengen op de uitvaartnota.